Wat is een anti schrokbak voor honden?


Een anti schrokbak is een voerbak met groeven en obstakels in de bak waardoor honden minder snel eten. Wist je al dat je met een anti schrokbak de eetgewoonte van jouw hond kan verbeteren? Door langzamer te eten kan het eten beter verteerd worden. Als jouw hond heel snel eet heeft hij ook pas door dat hij vol zit als hij al te veel gegeten heeft.
Viervoetjes - anti schrokbakken groen - roze en blauw

Gezondheidsvoordelen

Het aanschaffen van een anti schrokbak is een goede keuze als je zeker wilt zijn dat jouw hond veilig eet. De anti schrokbak kan namelijk braken, gas en andere verteerproblemen helpen voorkomen.
 

Wat zijn de mogelijke gevolgen van schrokken?

De gevolgen van schrokken kunnen erg uiteenlopen, sommige honden schrokken hun hele leven en hebben nergens last van en andere lopen gevaar.
Als een hond brokken naar binnen schrokt kauwt hij niet eerst goed maar slikt ze heel door. Daardoor kunnen brokken vast komen te zitten in de keel.
Bij het schrokken komen ook in een keer alle brokken in de maag. Dit verhoogt vooral bij de grotere hondenrassen de kans op een maagtorsie. Bij een maagtorsie verdraait de maag waardoor er niets meer in of uit kan.
 

Schrokkende honden

Normale voerbakken staan jouw hond toe om zo snel te eten als hij wilt. en voor sommige honden die dat iets te veel vrijheid want ze hebben de bak zo leeg. Als jouw hond zijn gehele bak in een aantal minuten leeg heeft kun je de tijd met de anti schrokbak verlengen naar 5 tot 10 minuten in plaats van 1 of 2.
 

Hoe denkt mijn hond over zo'n anti schrokbak?

Als de bak te moeilijk is kan jouw hond gefrustreerd raken als hij niet alle brokken uit de bak kan vissen. De bak moet ook niet te gemakkelijk zijn dan helpt het namelijk niet meer. De juiste bak uitkiezen is dus belangrijk.
Jouw viervoeter zal misschien even moeten wennen aan zijn nieuwe bak maar zal het uiteindelijk fijn vinden om uitgedaagd te worden. Honden zijn uit instinct wel gewend om wat moeite te doen voor hun maaltijd en de maaltijd is meteen een beloning voor het werk.
 

Wat maakt de anti schrokbak leuk?

Honden houden van jagen. En nu wij honden als huisdieren hebben vergeten wij wel eens dat jouw grote vriend nog wat instinct van zijn voorouders in zich heeft. Sommige honden hebben geen probleem met hun luizenleventje maar niet elke hond wilt zo veel rust. Je kunt je hond daarom stimuleren en uitdagen. Je kunt daarvoor onder andere een anti schrokbak gebruiken.
 

Hoe maak je de anti schrokbak schoon?

Een anti schrokbak met de hand schoonmaken kan lastig zijn met al die vormen en groeven. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de bak een broedplek wordt voor bacteriën. Het beste is om hem boven in de vaatwasser te doen. Als je de anti schrokbak voor water gebruikt kun je hem nog even goed naspoelen zodat het water niet naar zeep smaakt.
 

Wat kun je nog meer doen?

Als je eenmaal je anti schrokbak hebt kun je de risico's nog beter vermijden door meerdere kleine maaltijden te serveren. De kleinere maaltijden zorgen er voor dat het voer nog langzamer in de maag komt wat goed is voor de vertering. Ook maakt dit het eten nog uitdagender. De laatste brokken zijn namelijk het moeilijkste om uit de bak te halen. Door steeds een klein beetje voer in de bak te doen maak je van het eten een spel.
 

Hoe groot moet de anti schrokbak zijn?

De anti schrokbak moet niet te groot zijn. kleinere honden kunnen er dan niet goed bij de brokken wat er voor zorgt dat ze gefrustreerd raken. de anti schrokbak moet niet te klein zijn, dan hopen de brokken op en kan je hond ze alsnog naar binnen schrokken. Een grote bak zorgt dat de brokken lastiger te pakken zijn.
 

Intelligentie speeltjes worden steeds populairder

Steeds meer baasjes gaan op zoek naar speeltjes en manieren om hun hond bezig te houden. Als jouw hond veel binnenshuis zit is elke stimulatie welkom. Een anti schrokbak is een duurzame manier om het brein van je hond te stimuleren en gaat ook veel langer mee dan de meeste speeltjes. Ze zijn ook veel gemakkelijker schoon te maken dan de meeste speeltjes.
 
Bekijk hier de Viervoetjes anti schrokbak!
ben je op zoek naar iets anders voor je viervoeter? wij hebben bijna alles! Naar de winkel